Top 3 meest invloedrijke persoon publieke gezondheid 2O13 bekend

7 januari 2O14

Top 3 meest invloedrijke persoon publieke gezondheid 2013 bekend

Tot en met 6 januari was het mogelijk te stemmen op de Meest Invloedrijke Persoon Publieke Gezondheid 2013. De top 3 is inmiddels bekend en bestaat, in willekeurige volgorde, uit Marianne Stadlander (TNO), Jeannine Hautvast (GGD Nijmegen) en Mariet Paes (Provinciale Raad Gezondheid Brabant).

De verkiezing ‘Meest Invloedrijke Persoon Publieke Gezondheid’ is een initiatief van de NPHF en GGD Nederland en is dit jaar voor de 4e keer georganiseerd. In 2012 won Frank Klaassen, DPG Zuid-Limburg, voor zijn inspanningen om de GGD- en GHOR-wereld met elkaar te verbinden. Joan Briels, wethouder van de gemeente Laarbeek, won de verkiezing in 2011 vanwege zijn bemoeienis met de gezondheidsrace waarbij dorpskernen onderling in teams strijden wie de gezondste is. Jos van de Sande, hoofd infectieziektebestrijding van GGD Hart voor Brabant, won de verkiezing in 2010 voor zijn optreden tijdens de Q-koorts.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de NPHF op donderdag 16 januari wordt bekend gemaakt wie is gekozen tot meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid van 2013.